Binnenkijken bij: Bruna Barneveld


Even rustig op de bank ploffen met een spannende thriller of op zaterdagmorgen de krant doorbladeren. Het wordt steeds minder vaak gedaan. Tijd voor jezelf nemen is tegenwoordig haast een luxe. Gelukkig is het tij aan het keren volgens Bruna Barneveld-eigenaar Paul Schwencke. “We zien dat mensen weer voldoening uit hun vrije tijd willen halen. Niet dat eindeloze bingewatchen, maar creatief bezig zijn. Daar proberen we klanten mee te helpen.”

Bij binnenkomst valt meteen op dat het assortiment inmiddels uit meer dan boeken en magazines bestaat. Van een ‘fashion stationary’ met hippe etuis en bullet journals tot toeristische artikelen, het assortiment is tegenwoordig zeer divers. Een bewuste keuze verklaart Paul. “Boeken blijven altijd ons hoofdproduct. Maar zoals gezegd willen we mensen prikkelen om hun smartphone eens weg te leggen. We verkopen daarom bijna alles wat er nodig is om mensen aan het ‘hobbyen’ te krijgen. Van een boek met tuiniertips tot speciale pennen en stiften voor handlettering. Offline en creatief is het nieuwe swipen aan het worden. Dat zie je terug in het assortiment. ”

In deze service gaat het team van Bruna ver. Dat bewijzen de vele positieve reacties op social media en het grote aantal vaste klanten. “Het maakt niet uit waarvoor iemand bij ons binnenstapt. We zorgen altijd dat diegene tevreden de winkel verlaat. Is een boek bijvoorbeeld niet meer verkrijgbaar. Dan zoeken we naar een alternatieve route. Om onze service uit te breiden zijn we ook meer en meer uitgegroeid tot een verrassende cadeauwinkel. Van knuffels tot puzzels en van Lego tot knutselspullen, voor elk budget heeft Bruna Barneveld cadeaus. Van zelfs het kleinste cadeautje maken we vervolgens iets leuks. Elk cadeau is een feestje. En als klanten dan toch in de winkel zijn, kunnen ze direct een leuke kaart en een pen om deze mee te schrijven kopen”, lacht Paul.

Heb je dus een keer geen zin in Netflix, zoek je een origineel cadeau of wil je een pakket verzenden? Stap gewoon bij de Jan van Schaffelaarstraat 20 in Barneveld Centrum binnen. “Van de nieuwste Baldacci tot een verjaardagscadeau voor je nicht. Waarvoor je ook naar ons toekomt, het team staat voor je klaar!”