Beleef een dag vol avontuur en plezier op zaterdag 18 mei tijdens het Ridder Jan Kids Festival in het centrum van Barneveld! Ontmoet Ridder Jan, de Brandweer, Goochelaar Joost en de Belle dame voor spannende optredens en activiteiten. Knutsel, versier koekjes en pizza, speel, spring, zet glitter tattoos en laat je schminken! Ontdek gave auto’s, rij op Happy Horses en geniet van een dag vol kinderpret in ons prachtige centrum. Kom langs en maak onvergetelijke herinneringen!

PROGRAMMA:
Welke activiteiten kan je zoal verwachten tijdens deze dag?

MEET AND GREET RIDDER JAN:
Kom gezellig langs bij Ridder Jan op zijn eigen festival! Maak een foto met hem of geef hem een grote knuffel tijdens zijn Meet and Greet. Hij kijkt er naar uit om jou te ontmoeten!

Locatie: Naast de Grote Kerk – Tijden: 13.40-14.00 / 14.40-15.00 / 15.40-16.00


BRANDWEER BARNEVELD:
“Hey daar, avonturiers en toekomstige helden! Kom naar het Torenplein en maak je klaar voor een dag vol actie en adrenaline met de Barneveldse Brandweer! Klaar om de hoogte in te gaan? Grijp je kans en spring aan boord van onze hoogwerker! Met een stevige veiligheidsgordel om, word je omhoog getild voor een adembenemend uitzicht over het centrum.

Heb je ooit een fiets willen knippen? Bij ons Hulpverleningsvoertuig krijg je de kans! Zet je helm op en bescherm je ogen terwijl je een fiets kapot knipt als een echte pro.

En dat is nog niet alles! Maak kennis met onze stoere brandweervoertuigen, de tankautospuiten. Neem een kijkje van dichtbij en ontdek hoe deze krachtpatsers werken. Plus, ze zorgen voor het water dat nodig is voor onze spannende spellen!

Locatie: Torenplein – Tijden: 12.00-17.00 uur


joost
GOOCHELAAR JOOST:
Hoi! Mijn naam is Joost. Ik ben geen ’traditionele’ goochelaar; er zitten geen grote dozen, geen luxe apparatuur, vogels, konijn of flexibele assistenten in mijn voorstellingen. Alleen mijn koffer en ik. Mijn streven is om mensen – kinderen en volwassenen – te entertainen. Daarbij worden goocheltrucs gebruikt, die zorgen voor een lach en verbazing bij iedereen. (*foto: Bram vd Heuvel)

Locatie: Plein Catharinakerk – Tijden: 13.00-13.30 / 14.00-14.30 / 15.00-15.30 / 16.00-16.30 uur


belledame
BELLE DAME:
Als Belle Dame ben ik inzetbaar als ‘Bellenartiest’ voor elke doelgroep. Een blikvanger bij elk evenement buiten. De verwondering van kleurrijke Superbellen is een feest. Met een mobiele kar verplaats ik me door elke binnenstad of over elk evenemententerrein. Ik verspreid zo graag ‘luchtig vermaak’. Als Belle Dame geef ik hierbij ook graag de stokjes uit handen en laat ik zo de ander ook het bijzonder gevoel ervaren. Elke mens en elke bel is weer uniek. Het nakijken van de bellen is een feest! (*foto: Bram vd Heuvel)

Locatie: Centrum Barneveld (verplaatst zich) – Tijden: 12.30-16.30 uur


schminken
SCHMINKEN & GLITTER TATTOO:
Laat je vandaag ook gratis schminken of zet een stoere glitter tattoo. (let op: hier zullen rijen ontstaan)

Locatie: Raadhuisplein (glitter tattoo) & Bakker Koot (schminken) – Tijden: 13.00 – 16.30


spelbus
DE SPELBUS:
Connect’s Spelbus zit boordevol met de leukste spellen en sportuitrusting. Spring op een step, pak een bal, en laat je energie de vrije loop! Onze vriendelijke begeleiders staan klaar om je te helpen en samen plezier te maken. Dus waar wacht je nog op? Kom spelen, steppen en bewegen met ons! Tot snel in de Spelbus!

Locatie: Raadhuisplein – Tijden: 12.30 – 16.30


springkussen
SPRINGKUSSENS:
Hoera! Het centrum bruist van de pret met niet één, maar twee fantastische springkussens! Voor de stoere avonturiers hebben we er eentje op het Raadhuisplein, klaar voor wilde sprongen en lachende gezichten. En voor de allerkleinste springhelden staat er eentje bij Bakker Koot, speciaal ontworpen voor kleine voetjes en grote glimlachen.

Locatie: Raadhuisplein & Bakker Koot – Tijden: 12.30 – 16.30


superfast drivers club
SUPERFAST DRIVERS CLUB:
Hoor je dat gebrul? Dat zijn de heldhaftige auto’s van de Superfast Driversclub! Met wel 8 stoere, getunede auto’s komen ze naar Barneveld Centrum. Kom en bewonder hun kracht, schoonheid en stijl. Voor een flinke dosis opwinding ben je bij de Superfast Driversclub aan het juiste adres!

Locatie: Raadhuisplein – Tijden: 12.00 – 16.30


klei atelierHET KLEI ATELIER:
Hey kids! Het Klei Atelier is een geweldige plek waar iedereen kan spelen met klei, verf en gereedschap. Ons reizende atelier begon als een droom van Hanna de Mink in 2007. Nu kunnen jullie ook meedoen! Kom langs, maak je eigen kleifiguren en neem ze mee naar huis. We kunnen niet wachten om samen met jullie te knutselen!

Locatie: Raadhuisplein – Tijden: 12.30 – 16.30


happy horsesHAPPY HORSES:
Hey avonturiers! Op het prachtige Dijkje in Barneveld wachten onze Happy Horses op jou voor een geweldig avontuur! Deze lieve en zachte speelgoedpaardjes zijn speciaal gemaakt zodat kinderen erop kunnen rijden en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten.

Locatie: ’t Dijkje – Tijden: 12.30 – 16.30


xlbouwblokkenXL BOUWBLOKKEN:
De reuze blokken bevorderen de creativiteit en vaardigheden van kinderen. De blokken zijn net bakstenen zodat kinderen hun eigen fantasie kunnen nabouwen op een realistische manier. Dit zijn dezelfde speelblokken die ook in vele speelparadijzen en attractieparken liggen. Kinderen spelen hier net mee als met Lego alleen dan in het groot. Alles wat in de fantasie van kinderen leeft kan gebouwd worden.

Locatie: Naast de Grote Kerk – Tijden: 12.30 – 16.30


loopautosRETRO LOOPAUTO’S:
Ontdek het plezier van retro loopauto’s naast de Grote Kerk! Kies uit een stoere kraanwagen, vliegtuig, snelle politieauto, roze Cadillac, en meer! Kom langs en kies jouw favoriete retro ride! Het is tijd om de straten van Barneveld te verkennen in stijl.

Locatie: Naast de Grote Kerk – Tijden: 12.30 – 16.30


spijkerbroekhangenSPIJKERBROEK HANGEN:
Hey avonturiers! Zin in een uitdaging? Kom dan langs bij Shoeby op het Dijkje in Barneveld en doe mee aan het spijkerbroek hangen! Test je kracht en uithoudingsvermogen terwijl je probeert de langste tijd te blijven hangen aan een spijkerbroek. Durf jij de uitdaging aan?

Locatie: Shoeby op het Dijkje – Tijden: 12.30 – 16.30

pizza makenZELF PIZZA MAKEN:
Bij Domino’s kunnen kinderen hun eigen pizza samenstellen. Zodra ze hun creatie hebben gemaakt, wordt deze in de oven gebakken en kunnen ze er vervolgens van genieten!

Locatie: Domino’s Pizza – Tijden: 12.30 – 16.30

koekjes
KOEKJES VERSIEREN:
Bij Bakker Koot op het Meuleneind kun je de hele middag genieten van het versieren van je eigen koekje. Met een scala aan kleurrijke toppings en decoraties wordt elke creatie uniek. Wie maakt het mooiste koekje? Kom langs en ontdek het zelf!

Locatie: Domino’s Pizza – Tijden: 12.30 – 16.30