Lang, lang geleden leefde er een superstoere ridder genaamd Jan van Schaffelaar. Hij was niet zomaar een ridder, maar een échte held die altijd klaarstond om anderen te helpen. Wat hij deed was zo bijzonder dat mensen er tegenwoordig nog steeds over praten. En nu, dankzij de geweldige mascotte Ridder Jan, kunnen jullie zijn stoere daden en vriendelijke hart zelf ontdekken!

Meer dan 500 jaar geleden, in een tijd waarin ons land in stukjes (graafschappen) verdeeld was, maakte Ridder Jan een groot verschil. Toen er ruzie was tussen de Hoeken en de Kabeljauwen, stond hij moedig op. Die dagen waren spannend met gevechten en achtervolgingen. Op een dag gebeurde er iets bijzonders. De toren van de kerk in Barneveld werd ingenomen door de Kabeljauwen, en Jan en zijn vrienden zochten er veiligheid.

Ridder Jan huren

Helaas werden ze ontdekt door de Hoeken en dat zorgde voor problemen. Maar Jan was zo dapper en had zo’n groot hart. In het belang van zijn vrienden en medestrijders, koos Jan voor een ongelooflijk moedige daad. Hij sprak de woorden: “Lieve gesellen, ic moet ummer sterven, ic en wil u in geenen last brenghen” (beste vrienden, ik moet toch ooit eens sterven, ik wil jullie niet in de problemen brengen). Zijn moed was echt indrukwekkend!

Op 16 juli 1482 klom Jan op de rand van de toren en sprong. Hij wilde zijn vrienden beschermen en dat was echt een stoere daad. Hoewel hij de val overleefde, werd hij op de grond gedood door de Hoeken. Ridder Jan van Schaffelaar liet een blijvende herinnering achter met zijn heldhaftige opoffering.

Hoewel Ridder Jan niet meer onder ons is, zal zijn verhaal opnieuw tot leven komen met de komst van mascotte Ridder Jan. Dit herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om dapper en vriendelijk te zijn, zelfs in de meest uitdagende tijden. Laten we ons laten inspireren door zijn moed en vastberadenheid!

Ridder Jan op jouw evenement?

Heb je er ooit van gedroomd om de kracht van Ridder Jan te ervaren op jouw eigen evenement? Nu is het moment aangebroken om die droom werkelijkheid te laten worden! Bereid je voor om indruk te maken met de held van Barneveld en boek mascotte Ridder Jan voor jouw volgende braderie, opening of ander evenement.

Prijsindicatie Ridder Jan
Leden BMV: 175 euro (excl. BTW) per opkomst 
Niet Leden BMV: 325 euro (excl. BTW) per opkomst 

Per opkomst geldt maximaal 3 x 30 minuten in een tijdsbestek van 3 uur. De locatie zorgt zelf voor een geschikte volwassen begeleider. Lukt dit niet? Dan is dit extra te boeken voor 150 euro.

Onthoud goed: in Barneveld blijft de geest van Ridder Jan voortleven dankzij mascotte Ridder Jan, die altijd paraat staat om te spelen, te lachen en nieuwe vrienden te maken. Een ware held in kindervorm, klaar om jouw evenement te veroveren!

Klik hier om alvast jouw Ridder Jan kleurplaat te downloaden 😀

    ridder jan
    Ridder Jan van Schaffelaar huren
    Ridder Jan - mascotte Barneveld huren