De zintuigentuin is een samenwerkingsproject tussen Groei & Bloei en De Meerwaarde. In het eerste stadium hebben leerlingen Aanleg en Onderhoud nagedacht hoe een tuin gemaakt kon worden waarin alle zintuigen (-horen-voelen-ruiken-proeven-zien-) herkenbaar gemaakt konden worden.

Het uiteindelijke ontwerp is gemaakt door Richard van der Meer. Hij kreeg ook de opdracht om deze tuin aan te leggen samen met de leerlingen van de afdeling Groen. In juni 2019 kwam de tuin gereed en is vrij en gratis toegankelijk voor bezoekers.

Adres: Rietberglaan 6, Barneveld

Meer informatie over de Zintuigentuin vindt u op: www.demeerwaarde.nl/Algemeen/Natuurcentrum/Zintuigentuin

Naast de zintuigentuin ligt het Natuurcentrum.

In Natuurcentrum De Meerwaarde kunnen leerlingen spelenderwijs de natuur ontdekken. In een paviljoen, wat oorspronkelijk was ontworpen voor en is gebruikt tijdens de Floriade 2012 in Venlo, komt natuur tot leven en worden dieren en planten een belevenis!
Het Natuurcentrum heeft een ‘struindak’ met een trap van 6,5 meter hoog, waar planten groeien en waarop gelopen kan worden. Het is mooi dat een paviljoen van de Floriade, dat als doel had om leerlingen kennis te laten nemen van de Groene Ruimte, een nieuwe educatieve waarde krijgt binnen ons onderwijs.

In het Natuurcentrum zijn diverse dieren gehuisvest; kleine dieren zoals knaagdieren, maar ook grotere dieren zoals schapen, mini paarden en geiten. Naast de dieren is er een ruimte waarin instructie gegeven kan worden. De instructies met betrekking tot dierverzorging en dierhouderij van sector Groen zullen hier voornamelijk plaats vinden.

De Meerwaarde houdt het Natuurcentrum echter niet voor zichzelf en zal worden opgenomen in de kunstroute rondom de school. Daarnaast is het terrein van het Natuurcentrum ook dagelijks (ook in de weekenden) voor publiek geopend, waardoor kinderen en ouders uit de buurt kunnen genieten van de dieren.

Kijk voor actuele openingstijden op: www.demeerwaarde.nl/Algemeen/Natuurcentrum/Natuurcentrum