Schaffelaartheater, sinds 2009 hét theater in het hart van de Gelderse Vallei! In twaalf jaar tijd is het theater uitgegroeid tot een volwaardig cultuurpodium met een groot bereik. Sinds de coronacrisis in 2020 is er, naast het theater, vaart gemaakt met de ontwikkeling van een lokaal en regionaal cultuurcentrum waar participatie van de samenleving centraal staat. Dit doet zij onder de noemer Cultuurplein-1, in nauwe samenwerking met Muziekschool Barneveld. Vanaf september 2021 starten verschillende culturele initiatieven voor specifieke doelgroepen, naast een populair theateraanbod!

Adres: Theaterplein 1,Barneveld

Houd vanaf dit najaar de website in de gaten: www.schaffelaartheater.nl

 

Cultuurcafé senioren
Vanaf oktober vindt iedere donderdagochtend van 9.30-11.30 uur het Cultuurcafé voor senioren plaats in de foyer van het Schaffelaartheater. Het is een samenwerking tussen het theater, Stichting Welzijn Barneveld, culturele partners en de Barneveldse Middenstandsvereniging.

Wat houdt het Cultuurcafé in? Senioren en mantelzorgers kunnen gewoon binnenlopen, zonder reservering. Entrée bedraagt € 2,50, inclusief een kopje koffie. Het theater zorgt iedere donderdagochtend voor live muziek op het podium in de foyer en de lokale middenstand levert lokale (streek) producten. Aanvullend organiseert het Schaffelaartheater in de kleine zaal van het theater voor geïnteresseerde senioren een cultureel aanbod met wekelijks een ander thema: erfgoed, beeldende kunst, muziek, film. Kosten hiervoor bedragen ook € 2,50.

Meer informatie: [email protected]