De muziektent met zijn oorsprong in 1932, is een plek waar de rust en historie je omarmt en waar cultuur een extra dimensie krijgt. Een sfeervolle plek aan de Barneveldse Beek.

Een leuke plek voor intieme concerten, maar ook om rustig te zitten en te genieten.

Adres: van Hoogendorplaan, Barneveld

Historie
De voorloper van de huidige muziektent werd 15 mei 1889 officieel ingebruik genomen en was ‘verplaatsbaar’. Op 15 oktober 1932 werd de huidige (vaste) muziektent, ontworpen door de heren Lijesen en Bakker, officieel in gebruik genomen. Deze stond oorspronkelijk op het voormalige marktterrein aan het begin van de Kapteynstraat; thans een parkeerterrein.

In verband met bouwplannen, die overigens nooit werden uitgevoerd, werd in 1962 besloten de muziektent naar het plantsoen aan de Van Hoogendorplaan te verplaatsen.  In de loop der jaren is de muziektent verschillende keren gerenoveerd. De laatste keer was in 2019, waarna een officiële opening plaatsvond en tevens de oprichting van de Stichting Muziektent Barneveld.

Buitenpodium
De stichting heeft tot doel om op dit historisch plekje in Barneveld de cultuurparticipatie te vergroten met dit mooie buitenpodium. Het moet een laagdrempelig plek zijn waar verenigingen zich kunnen presenteren en waar kleine, intieme concertjes kunnen worden gegeven.

De prachtige locatie in een parkachtige setting is bij uitstek geschikt voor o.a. een feestelijk familiesamenzijn, een bedrijfsbijeenkomst, kinderfeestjes of groepslessen in de buitenlucht. Maar ook een plek waar verenigingen zich kunnen presenteren. Muziek, dans, toneel of ander, u bent van harte welkom. Er is veel mogelijk, wij als bestuur van Stichting Muziektent Barneveld denken graag mee!

Gebruik maken van de muziektent is kosteloos en voor alle inwoners van Barneveld. Stroom, verlichting, 8 vaste parkbanken en een kabel met feestverlichting is aanwezig.

www.muziektentbarneveld.nl