Zaterdag 14 oktober aanstaande is het weer Wereld Eidag in Barneveld. Ter gelegenheid hiervan biedt een groot aantal horecaondernemers het publiek een lekker eierhapje aan. Kom tussen ongeveer 12.00 en 16.00 uur gratis proeven door het hele centrum. Ook het Pluimveemuseum is aanwezig met een kraam bij de Grote Kerk. Én er is live muziek van het vrolijke Duo Raak.

Typisch Barneveldse eierhapjes

Door het hele centrum hebben horecagelegenheden hun best gedaan een echt Barnevelds hapje te bedenken. Uiteraard met ons bekende ei in de hoofdrol. De eieren voor de hapjes zijn aangeboden door de niet gedupeerde boeren van LTO Vallei Noord. Bij de volgende horeca nodigen we je uit te gaan proeven: Hey Daar, Bistro Het Groene Pandje, B.A.S. Barneveld, De Hebberd, Eetcafé de Gribus, De Nieuwe Rotonde, De Zith, Barnies Family, Grandcafé Kuhlman, café Nieuw Centraal, Het Schaap, Limburgia, Stads Food & Wine, Bij ’t Raadhuys en café De Zwaan. Erkens Drankenspeciaalzaak biedt het publiek een glaasje advocaat aan.

Deelnemers herken je aan de vlag van Stichting Wereld Eidagen.

NK Uitsmijter Bakken

Op vrijdag en zaterdag is het ’s avonds feest bij ’t Oktoberfest Barneveld. Daarvoor is het Theaterplein omgebouwd tot een echte Beierse tent. Compleet met Biergarten. Op zaterdag overdag is de tent het decor van het NK Uitsmijter Bakken. In vier categorieën (horeca, ondernemers, prominenten en consumenten) strijden de deelnemers om de Nederlandse titels. In de jury zitten o.a. Jaco Geurts (CDA) en de eierkoningin van Woudenberg.

Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken, proeven en genieten. Van alle eieren en de optredens van shantykoor Het Roer Om. Entree is gratis.

Kortom: zaterdag 14 oktober is een écht Barneveldse dag met de kip en vooral het ei in de hoofdrol. Alvast smakelijk!

Bron foto: Barneveldse Krant, fotograaf Bram van den Heuvel