Op vrijdagavond 17 mei organiseert stichting De Barneveldse Beiaard in de trouwzaal van het Raadhuis een gratis Familieconcert. Om klokslag acht uur is er een ongebruikelijke combinatie van muziekinstrumenten te horen. Met muziek variërend van licht-klassiek tot jazz en klezmermuziek. Beiaardier Boudewijn Zwart bespeelt deze avond een zogenaamde ‘kamerbeiaard’, een instrument dat op dezelfde manier wordt bespeeld als het carillon in de kerktoren. Hij doet dat in samenspel met de internationaal bekende musici Alexander Paperny op de Balalaika en Vladimir Fridman op de gitaar.

Wat hebben een carillon, een gitaar en een balalaika met elkaar gemeen? Het zijn stuk voor stuk instrumenten die hun oorsprong hebben met volksmuziek. Slechts weinig mensen weten dat de drie snaren van de Balalaika en zes snaren van de gitaar meer betekenen dan een rekensom: het is een muzikaal concept waarin de mogelijkheden van de instrumenten ten volle benut worden. De in Duitsland wonende Alexander Paperny is een pionier op de Balalaika. Dit van oorsprong Russisch muziekinstrument heeft een driehoeksvorm en wordt met slechts drie snaren bespeeld.

Voor het eerst in de geschiedenis klinken deze instrumenten samen met de kamerbeiaard van Boudewijn Zwart. Ook hij heeft zijn sporen verdient als het gaat om het zoeken naar nieuwe wegen om zijn instrument breder te etaleren. Voorafgaand aan het concert zal hij vanaf 19.30 uur ook de Raadhuisbeiaard bespelen. Kortom, een programma voor het hele gezin dat niemand mag missen. De toegang is gratis, dus komt dat zien!