Laat je meenemen naar de magische wereld van Candlelight Shopping in Barneveld Centrum! Het hart van dit bruisende centrum wordt omgetoverd tot een betoverend kerstdorp, waar warmte, gezelligheid en verwondering samenkomen .

Sfeervol
Op deze bijzondere avond, waar de normale etalageverlichting plaatsmaakt voor sfeervolle verlichting, kaarsen en gezellige haardvuren, komt de magie van Kerstmis echt tot leven. Barneveld ademt de feestelijke sfeer, met talloze activiteiten die je in de kerststemming zullen brengen.

Koren
Verken de charmante straten en duik in de gezellige winkels, waar je wordt begroet door de hartelijke glimlach van lokale winkeliers. Maar Candlelight Shopping gaat verder dan alleen winkelen. Geniet van betoverende optredens van lokale koren die de lucht vullen met prachtige kerstklanken. Neem deel aan speciale acties en aanbiedingen in de winkels, waardoor je je kerstinkopen met een glimlach kunt voltooien.

Straatartiesten
Laat je verrassen door de straatartiesten en betoverende acts die het centrum van Barneveld tot leven brengen. Verlies jezelf in de heerlijke geuren van winterse lekkernijen en ontdek de lekkerste hapjes en drankjes die je alleen tijdens dit magische evenement kunt proeven.

Dickens
Maar dat is nog niet alles! Tijdens Candlelight Shopping worden de straten van Barneveld bewoond door personages uit een ander tijdperk, de Dickens-figuren. Ze voegen een extra vleugje nostalgie toe aan deze magische avond, en je kunt ze ontmoeten terwijl je door de geplaveide straten wandelt.

Kortom, Candlelight Shopping 2023 in Barneveld Centrum belooft een onvergetelijke avond te worden, waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van de betovering van dit prachtige evenement. Kom en laat je verwonderen door de warmte en magie van Candlelight Shopping dat Barneveld in één groot kerstdorp verandert.
candlelight

PROGRAMMA:
Zie hieronder een indicatie van het programma. Wat kan je zoal verwachten tijdens Candlelight 2023? We hebben weer een heel divers programma!
ETEN & DRINKEN:
Tijdens Candlelight 2023 vind je in het centrum van Barneveld verschillende kramen waar je wat lekkers kan kopen. Dit varieert van Glühwein, warme chocolademelk, wafels, oliebollen, erwtensoep, saté en gerookte zalm, tot zelfgemaakte loempia’s voor een goed doel. Kortom keuze genoeg.

MARKTKRAMEN:
Verdeeld door het hele centrum staan verschillende marktkramen. Naast de vaste winkeliers, kan je er ook goede doelen, eten en drinken, creabea’s en kramen met verschillende kerstspullen vinden. Let op dat je voldoende cash meeneemt. Je kan namelijk niet bij alle kramen pinnen.

DICKENS DIJKJE:
Op het Raadhuisplein staat een prachtig Carousel. Voor Candlelight wordt het Dijkje omgetoverd tot het “Dickens Dijkje”. Hier is de gehele avond van alles te beleven. Hier is ook de Kerstman aanwezig om mee op de foto te gaan!

LICHTJESTOCHT:
Beleef de Candlelight Shopping lichtjestocht op zaterdag 16 december om 18.30 uur, startend bij Albertos Italian! Volg Mista Beatz in zijn prachtige arrenslee door de straten van Barneveld, van de Nieuwstraat naar de Jan van Schaffelaarstraat en het Dickens Dijkje, eindigend op het Raadhuisplein. De eerste 100 kinderen krijgen een gratis led lichtstaaf, aangeboden door Albertos Italian. Breng je eigen lampjes mee en maak samen met ons de tocht extra feestelijk. Mis deze schitterende ervaring niet! 

LIVE OPTREDENS:
Dit jaar kunt u opnieuw genieten van diverse live optredens tijdens Candlelight. Twee charmante retro caravans zullen een sfeervolle ambiance creëren. De eerste caravan bevindt zich bij restaurant de Hebberd, waar singer-songwriter Collin Hoeve zijn talent zal laten horen. Voor Broekhuis Mode (Jan van Schaffelaarstraat 39) staat de Barneveldse band Tripple Switch klaar om het publiek te vermaken. Sher en Lars zullen bij Bakkerij Koot (Langstraat 113) hun optreden verzorgen bij de tweede caravan. Bij TUI kunt u meerdere performances van Saxus verwachten, terwijl Swingin Harderwijk voor de Spaarbank het publiek zal vermaken. De Harmonie neemt opnieuw zijn vertrouwde plek voor de ingang van de HEMA in. Gospelkoor Ha Kol Tsa Ier uit Ederveen treedt op voor F-Parts op de Nieuwstraat.

OPTREDENS VAN KOREN:
Er zullen er tussen 17.00 en 21.00 uur verschillende koren in de Catharinakerk te bewonderen zijn. Kortom, laat je verrassen!

BALLONMANDEN & MOBIELE SMEDERIJ:
Om de straten te voorzien van nog meer sfeer en warmte zal Hot-R aanwezig zijn met verschillende ballonmanden en branders. Ter hoogte van Jan van Schaffelaarstraat 15 staat het Mobiele Smederij. Ontdek het geheim van de smid d.m.v. een demonstratie in combinatie met een mini workshop! Maak kennis met de kunst van het smeden. Een gezellig brandend vuurtje, de onvergetelijke geur van de smeedkolen en het nostalgische beeld van een hardwerkende smid.

DANSOPTREDENS & STRAATTHEATER:
Leerlingen tussen 7 en 16 jaar oud van de Barneveldse dansschool DanceFloor zullen diverse optredens verzorgen. Speciaal voor Candlelight zullen ze hun kleding decoreren met sfeervolle lampjes. Deze optredens zijn te bewonderen tussen het oude Gemeentehuis en de achterkant van de HEMA. Laat je verrassen door fantastische acts, waaronder meerdere verschijningen van de Red Lava Queens die de straten van Barneveld zullen verlevendigen met hun sfeervolle steltenloop. De arrenslee van Mista Beatz zal ook door het centrum trekken, vergezeld van prachtige liederen. Daarnaast kun je een groep tegenkomen die gekleed is in Dickens-stijl, en op verschillende locaties kun je een dansoptreden van “de Schoffies” verwachten.