Wij hebben er drie jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 17 december is Candlelight Shopping terug in Barneveld Centrum 😀 En dat gaan we groots vieren!
Tijdens Candlelight Shopping verandert Barneveld in één groot kerstdorp vol winterse activiteiten 🎄 Het gebruikelijke licht van de etalages maakt plaats voor sfeerverlichting, kaarsen en haardvuren. Door het hele centrum en in de winkels is er van alles te ontdekken. Van optredens van lokale koren tot acties in de winkels. En van verrassende acts tot de lekkerste hapjes en drankjes. Wij gaan er weer alles aan doen om er een onvergetelijke dag en avond van te maken!
Candlelight Shopping

Candlelight Shopping vindt plaats tussen: 17.00 – 21.00 uur. Uiteraard zijn overdag de winkels in het centrum van Barneveld ook open!

PROGRAMMA:
Zie hieronder een indicatie van het programma. Wat kan je zoal verwachten tijdens Candlelight 2022? We hebben weer een heel divers programma!
ETEN & DRINKEN:
Tijdens Candlelight 2022 vind je in het centrum van Barneveld verschillende kramen waar je wat lekkers kan kopen. Dit varieert van Glühwein, warme chocolademelk, wafels, oliebollen, erwtensoep, saté en gerookte zalm, tot zelfgemaakte loempia’s voor een goed doel. Kortom keuze genoeg.

MARKTKRAMEN:
Verdeeld door het hele centrum staan verschillende marktkramen. Naast de vaste winkeliers, kan je er ook goede doelen, eten en drinken, creabea’s en kramen met verschillende kerstspullen vinden. Let op dat je voldoende cash meeneemt. Je kan namelijk niet bij alle kramen pinnen.

DICKENS DIJKJE & KINDERSPELEN:
Op het Raadhuisplein (centraal in het centrum) kan je verschillende oud Hollansche spellen doen. Ook staat er een prachtig Carousel. Er is een knutselkraam waar iedereen een eigen kerstster kan versieren en deze in de grote kerstboom kan hangen. Ook is de Kerstman aanwezig in zijn fotohoek. Ga gezellig met hem op de foto. Hij zal aanwezig zijn in zijn fotohoek van 17.30 – 18.30 uur en van 19.30 – 20.30 uur. Om de hoek van dit plein bevind zich het Dijkje. Voor Candlelight wordt het Dijkje omgetoverd tot het “Dickens Dijkje”. Hier is de gehele avond van alles te beleven.

LAMPIONNEN OPTOCHT:
Tijdens Candlelight Shopping zal er ook een lampionnen optocht georganiseerd worden. De start is om 18.30 uur bij Albertos Italian (Stationsplein 5). De Marskramer gehuld als “De witte winter klanken” zal met prachtige liedjes en sfeerlicht voorop gaan in de optocht. Koop of knutsel je eigen lampion en neem deze mee. We hebben ook lampionnen te leen, alleen wel beperkte voorraad dus kom optijd! De route loopt vanaf de Kampstraat richting de Hebberd. Via de Jan van Schaffelaarstraat naar het Dijkje met als eindpunt het Raadhuisplein.

LIVE OPTREDENS:
Ook dit jaar kunt u tijdens Candlelight weer verschillende live optredens verwachten. Zo hebben we een sfeervolle retro caravan ter hoogte van restaurant de Hebberd waar singer-songwriters Moon Spark en Collin Hoeve optreden. Voor Broekhuis Mode (Jan van Schaffelaarstraat 39) staat de Barneveldse band Tripple Switch. Raoul Wijsma staat met zijn Kerst Crooners bij Bakker Koot (Langstraat 113). Tegenover het oude Coolcat pand zal Saxus meerdere optredens geven en voor de winkel van Muziekhandel van Willigen kan je muzikant Marc van den Bergh vinden. De Harmonie zal zijn plek voor de ingang van de HEMA weer innemen!

OPTREDENS VAN KOREN:
Er zullen er tussen 17.00 en 21.00 uur verschillende koren in het centrum van Barneveld te bewonderen zijn. Van pop en rock koren, tot a capella kerstkoortjes. Kortom, laat je verrassen!

STRAATTHEATER & ENTERTAINMENT:
Laat je bewonderen door geweldige acts. Zo zal Princess on the Ball meerder keren te vinden zijn in de straten van Barneveld. Deze sfeervolle dame beweegt zich voort op een bal van 2.5 meter doorsnee. Ook zal de muzikale Marskramer door het centrum trekken met zijn prachtige liederen. Speciaal voor Candlelight zal hij gehuld zijn in prachtig wit met sfeervolle verlichting. Ook loopt er een groep rond in Dickens kleding en kan je op verschillende plekken een dansoptreden van “de Schoffies” verwachten.

BALLONMANDEN & MOBIELE SMEDERIJ:
Om de straten te voorzien van nog meer sfeer en warmte zal Hot-R aanwezig zijn met verschillende ballonmanden en branders. Ter hoogte van Jan van Schaffelaarstraat 15 staat het Mobiele Smederij. Ontdek het geheim van de smid d.m.v. een demonstratie in combinatie met een mini workshop! Maak kennis met de kunst van het smeden. Een gezellig brandend vuurtje, de onvergetelijke geur van de smeedkolen en het nostalgische beeld van een hardwerkende smid.

DANSOPTREDENS:
Leerlingen tussen de 7 en 16 jaar oud van dansschool DanceFloor uit Barneveld geven meerdere optredens. Speciaal voor Candlelight zullen ze hun kleding versieren met sfeervolle lampjes. Je kan deze optredens bewonderen tussen het oude Gemeentehuis en de achterkant van de HEMA.

PUBQUIZ IN SCHAFFELAARTHEATER:
Schaffelaartheater Barneveld organiseert in samenwerking met Candlelight 2022 een Pubquiz op zaterdag 17 december. Het wordt een zogenaamde oliebollenquiz waarbij we het afgelopen jaar doornemen aan de hand van 6 algemene vragenrondes, 2 beeldrondes en 1 muziekronde. Het theater is open vanaf 20.00 uur en de Pubquiz start om 21.00 uur. Tickets inclusief één consumptie kosten 3.50 euro. Je kunt meedoen in een team. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 personen. Inschrijven teams tussen 20:00 en 21:00. Aanvang 21:00, verwacht einde 23:00 – Jij doet toch ook mee? Tickets:klik hier

OPTREDEN NOBUTS – MUSEUM NAIRAC:
Museum Nairac is tijdens Candlelight open en Nobuts treedt op. Naast het bekijken van de expositie kan je dus ook genieten van heerlijke live muziek van deze bekende band uit Barneveld met zanger Nico Knibbe. Tickets kosten maar 2.50 euro (inclusief één consumptie). Kom gezellig kijken en luisteren. Iedereen is welkom!