Elke eerste vrijdagavond van de maand geniet je van een beiaardconcert. Ook op vrijdagavond 6 mei verzorgt Stichting De Barneveldse Beiaard tussen 19.00 en 20.00 een concert vanaf de Grote Kerk in het centrum. Neem plaats op een van de bankjes rondom de kerk, haal iets lekkers (bij de lokale horeca) en geniet een uur lang gratis van de mooiste muziek.

Lees hieronder het bericht van Stichting De Barneveldse Beiaard voor een toelichting van het programma van 6 mei:


Vrijdagavond 6 mei om 19.00 uur organiseert Stichting De Barneveldse Beiaard opnieuw een Beiaard-PLUS concert. Het concert vindt plaats op de beiaard van de toren van de Oude Kerk. Ditmaal speelt Lydia Zwart samen met haar vader Boudewijn die echter niet aanwezig is. Hoe dat kan? Laat u verrassen! De techniek staat voor niets.

U hoort de beiaard in samenspel met piano. Er klinkt een feestelijk programma “Voor Vorst en Vaderland”, met vaderlandse liederen zoals “Merck toch hoe sterck”, met bekende Songs van Vera Lynn, zoals “We’ll Meet Again” en “From The Time You Say Goodbye”. Het geheel wordt afgewisseld met klassieke werken van o.a. Händel en Fernando Sor. Een afwisselend programma om de Barneveldse koopavond extra luister bij te zetten.

Lydia Mussche-Zwart (1988) behaalde in 2011 haar beiaarddiploma aan het Carillon Instituut Dordrecht. Met haar vader Boudewijn Zwart vormt ze het muzikale het duo “Black & Beauty”. Het duo heeft als missie, de beiaard op een luchtige manier onder een breder publiek bekend te maken door carillonspel te combineren met o.a. piano en gitaar. Lydia leerde zich zelf de kunst van het buikspreken en gebruikt deze vaardigheid in tal van voorstellingen en educatieve schoolprogramma’s. Met het mobiele concertcarillon van haar vader, verzorgt ze samen met haar man optredens en straatacts onder de noemer “Bell Theater”. En, “last but not least” , ze is trotse moeder van drie kinderen.

Vrijdagavond – 19.00 uur – Toren Oude Kerk – een concert dat u niet mag missen!

beiaard barneveld